Pri blažjih okužbah strokovnjaki sedaj priporočajo tudi naravne alternative antibiotičnemu zdravljenju. Med drugimi omenjajo tudi enostavni sladkor D-manozo.
Preberi večNovo leto je čas, ko pogledamo naprej in sprejmemo novoletne zaobljube. Najenostavnejših obljub se včasih težko držimo. Tukaj je nekaj nasvetov za zdrav način življenja v novem letu.
Preberi večKašelj predstavlja naravni odziv organizma na dražljaje v dihalnih poteh, ki so lahko bodisi vnetni, mehanski, kemični, toplotni ali pa kombinirani. Tokrat bomo govorili o kašlju, ki spremlja akutna, virusna vnetja dihalnih poti. Ta so v jesensko-zimskem času, ko smo v zaprtih...
Preberi večLočimo dve obliki akutnega kašlja: produktivni oziroma vlažni in neproduktivni oziroma suhi in dražeč kašelj. Pri produktivnem kašlju uporabljamo zdravilne učinkovine, ki lajšajo izkašljevanje. Nabrana sluz postane tako manj gosta in lepljiva in jo zato lažje izkašljamo. Kadar pa...
Preberi večSokove dr. Steinberger izdeluje podjetje Haus Rabenhorst iz mesteca Unkel ob Renu. Podjetje je družinsko in se ponaša z dvestoletno tradicijo. Korenine podjetja segajo v davno leto 1805, ko se je duhovnik Johann-Heinrich Lauffs pričel ukvarjati z vinogradništvom. Vse od takrat pa do danes...
Preberi večVam noge zlasti pod kolenom otekajo? So proti koncu dneva vse bolj utrujene in težke? Vas koža na nogah pod koleni neznosno srbi? Se vam težave v vročih dneh povečajo? Preberite, kako vašim nogam lahko pomaga divji kostanj.
Preberi večOkužba sečil (infekcije sečil, infekcije urinarnega trakta, uroinfekti, tudi vnetje sečil) sodi med najpogostejše bakterijske okužbe in se mnogo pogosteje pojavlja pri ženskah kot pri moških. Pojavnost je največja pri ženskah v rodni dobi. Okužba sečil je lahko akutne in kronične,...
Preberi večOkužba sečil je eden izmed najpogostejših razlogov za obisk zdravnika družinske medicine. Običajno jo povzročajo bakterije, redkeje pa glive, virusi ali paraziti. Mnogo pogosteje prizadenejo ženske, saj imajo te v primerjavi z moškimi znatno krajšo sečnico, zato morajo mikrobi do...
Preberi več