EFSA je evropska agencija za hrano, ki od leta 2011 redno izdaja nove smernice v zvezi s zdravstvenimi in prehranskimi trditvami, ki so lahko navedene na živilih in prehranskih dopolnilih. Na tržišču je bilo namreč veliko živil in prehranskih dopolnil, ki so imele na embalaži navedene...
Preberi večPrvi spomladanski žarki nas že prijetno grejejo in razveseljujejo dušo. Prebujanje narave poskrbi za dobro voljo in nas spodbuja k tisoč in enemu načrtu. Ko nas ob vsem tem le ne bi mučila spomladanska utrujenost! Kar vsaka druga oseba zaradi te tegobe ne more delovati s polnim elanom....
Preberi večOkužba sečil (infekcije sečil, infekcije urinarnega trakta, uroinfekti, tudi vnetje sečil) sodi med najpogostejše bakterijske okužbe in se mnogo pogosteje pojavlja pri ženskah kot pri moških. Pojavnost je največja pri ženskah v rodni dobi. Okužba sečil je lahko akutne in kronične,...
Preberi večJabolko je sadež, o katerem je danes kar veliko govora. Poznamo njegove zdravilne lastnosti in njegov okus, ki je marsikomu med ljubšimi. Slovenci od vsega sadja pojemo največ jabolk, marsikdo vsaj eno na dan. Vsi namreč poznamo star pregovor, ki pravi, da eno jabolko na dan odžene...
Preberi večSodobna farmacija odkriva vedno nova zdravila, uradna medicina pa zna posledično zdraviti vedno več bolezni. Vendar pa ljudje ne sledijo vedno le metodam uradne medicine, ampak se zatekajo tudi v druge oblike zdravljenja in samozdravljenja.
Preberi večStarši se lahko že pri novorojenčku, ki je rojen pozimi, kmalu srečajo z zamašenim noskom. Še večja verjetnost nastopi, kadar je starejši sorojenec v vrtcu. Tam je namreč že pregovorno postalo znano, da so otroci prehlajeni ves čas od jeseni pa do pomladi. V kolikor o tem samo beremo,...
Preberi večJe bila kriva prenizka temperatura klimatske naprave? Ste bili predolgo v prehladni vodi v bazenu? Bolečine v grlu tudi poleti niso nobena redkost – žajbelj in ameriški slamnik pa lahko prineseta pravo olajšanje.
Preberi večPred nami je velikonočni čas, ki ga poleg prijetnih trenutkov z najbližjimi spremljajo tudi nekoliko večje količine hrane kot običajno. Hrana, ki jo tradicionalno jemo v tem času, je bolj mastna in težka.
Preberi več